AANBIEDING Autolader inclusief installatie vanaf € 1499,-

  • Home
  • Informatiepagina's
  • AANBIEDING Autolader inclusief installatie vanaf € 1499,-

AANBIEDING Autolader inclusief installatie vanaf 1499,-


Alles wat je moet weten over vermogen, je meterkast en laadsnelheid

Wanneer je je elektrische auto op eigen terrein kunt parkeren is het aantrekkelijk om thuis een laadpunt te installeren. Er zijn echter een hoop verschillende soorten laadpalen en wallboxen, welke moet je kiezen? We helpen je op weg.

 

Als je een laadpaal wilt aansluiten, dan krijg je te maken met verschillende werkzaamheden en kosten. Waarop moet je rekenen? 

We hebben eem stappenplan voor de realisatie van een laadpaal thuis gemaakt. Daarin staan verschillende werkzaamheden die je kunt verwachten. Maar welke kosten kun je daar in grote lijnen aan hangen? Wat kost een laadpaal thuis?

Om te beginnen: iedere situatie is anders. Daarom zullen de kosten ook variëren van situatie naar situatie. We gaan er trouwens ook van uit dat je de installatie zelf coördineert. De werkgever, leasemaatschappij of autodealer regelen het in dit voorbeeld niet.

Aanvraag 3-fasenaansluiting in de meterkast

Veel nieuwe huizen hebben al een 3-fasenaansluiting. Maar als je dat nog niet hebt, dan is het handig om voor je laadpaal thuis zo’n aansluiting te regelen. Dat doe je via je elektriciteitsmaatschappij of netbeheerder. Als je de meest gangbare aansluiting, 3 x 25A, kiest, dan moet je rekenen op kosten die tussen de € 200 en € 500 liggen. Daarvoor krijg je onder meer een nieuwe meter en aangepaste groepen.

De wallbox of laadpaal thuis

Je kun natuurlijk via ons als installateur en leverancier een laadpaal bestellen ook als je specifieke wensen hebt,. Reken tussen de € 700 en € 1.500 voor zo’n laadpaal,  Wil je een losse paal om het laadpunt ‘vrij’ neer te zetten en niet op te hoeven hangen? Dan zijn de kosten al gauw € 200 extra.

Installatie van de laadpaal

Dan de installatie van je laadpaal thuis. Daarvoor moet je verstand van zaken hebben om het veilig te doen. De prijzen hiervan variëren. Dat is ook afhankelijk van je eigen situatie en hoe ver de laadpaal van de meterkast moet komen. Daarvoor moet je dan een offerte aanvragen. Die kan liggen tussen een paar honderd euro als het relatief gemakkelijk is en tegen de € 2.000 als er meer moet gebeuren of er een grote afstand moet worden overbrugd. Dus... wat kost een laadpaal thuis? Dat varieert al gauw tussen de 1000 en 3000 auto afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Wat kost een laadpaal thuis in gebruik

Als de laadpaal er is, dan ga je ‘m gebruiken. Als je ook zonnenpanelen, dan druk je de kosten natuurlijk maar dat deed je waarschijnlijk al. De kosten van de stroom hangen af van hoeveel je de auto thuis oplaadt. Bedenk wel dat als je jouw eigen auto thuis oplaadt, dat het altijd goedkoper is dan inpluggen bij een publieke laadpaal. Als je het handig aanpakt, verdien je de kosten van je laadpaal thuis dus ook terug.


bron.
Autoweek.nl
 

Share our website